أرز باللبن ( مهلبيه )
أسال مجرب 00 انا عملت مهلبيه النهارده تجنن 00 اليكم المقادير والطريقه 00
المقادير : كوب واحد أرز 00 كوب ونصف سكر 00 كيلو لبن 00 سودانى مطحون 00
الطريقه : ضعى عدد اربعه كوب ماء فى اناء على النار واتركيه حتى الغليان 00
اغسلى الارز ثم ضعيه على الماء المغلى 00 قلبى الارز كل خمس دقائق حتى يشرب الارز نصف كميه الماء 00
ضعى السكر وقلبى جيدا على نار هادئه 00 حتى يتشرب الارز باقى الماء 00
ارفعى الاناء من على النار واتركيه يهدأ 00 استخدمى الهراسه فى تنعيم المهلبيه 00
يعود الاناء الى النار الهادئه 00 ونبدأ نصب اللبن بالتدريج مع التقليب المستمر 00 حتى يشرب الارز كيلو اللبن 00
يرفع الاناء من على النار ويتم الغرف فى الاطباق 00 يرش السودانى المطحون على الوجه 00 طعم السودانى مع المهلبيه اجمل من المكسرات
بعد ان يبرد يدخل الثلاجه وبالهنا والشفاء
المقادير : كوب واحد أرز 00 كوب ونصف سكر 00 كيلو لبن 00 سودانى مطحون 00
الطريقه : ضعى عدد اربعه كوب ماء فى اناء على النار واتركيه حتى الغليان 00
اغسلى الارز ثم ضعيه على الماء المغلى 00 قلبى الارز كل خمس دقائق حتى يشرب الارز نصف كميه الماء 00
ضعى السكر وقلبى جيدا على نار هادئه 00 حتى يتشرب الارز باقى الماء 00
ارفعى الاناء من على النار واتركيه يهدأ 00 استخدمى الهراسه فى تنعيم المهلبيه 00
يعود الاناء الى النار الهادئه 00 ونبدأ نصب اللبن بالتدريج مع التقليب المستمر 00 حتى يشرب الارز كيلو اللبن 00
يرفع الاناء من على النار ويتم الغرف فى الاطباق 00 يرش السودانى المطحون على الوجه 00 طعم السودانى مع المهلبيه اجمل من المكسرات
بعد ان يبرد يدخل الثلاجه وبالهنا والشفاء
انا نفسى فى واحد
ردحذف