صينيه السبانخ

المقادير :
===== كيلو سبانخ - 2/1 كيلو لحمه مفرومه - بصله كبيره مفرومه - كوب عصير طماطم - عدد 2 بيضه مخفوقه - ملح وفلفل اسود
حسب الطلب 00 ملعقتين سمن 00
الطريقه :
===== * اغسلى السبانخ جيدا ثم قطعيها بالسكين واسلقيها ثم ضعيها فى مصفى 00
* ضعى اللحمه المفرومه فى اناء على النار وقلبى جيدا حتى يختفى لون الدم 00
* ضعى البصل المفروم وقلبى جيدا 00 ثم ضعى ملعقتين سمن 00 وقلبى حتى تحمر اللحمه 00
*ضعى الملح والفلفل الاسود وعصير الطماطم وقلبى جيدا وهدى النار جدا حتى يتم النضج 00
* يتم خلط السبانخ واللحمه المعصجه جيدا ووضعها فى صينيه 00 ويتم تسويه الوجه بظهر الملعقه 00
* يتم وضع البيض المخفوق وتوزيعه بالتساوى على الوجه 00
* تدخل الفرن فى درجه حراره 180
* بعد ان يحمر الوجه تخرج من الفرن وتقطع مربعات 00 وتقدم مع المكرونه 00
وبالف هنا وشفاء 00 ويارب تعجبكم طريقتى فى عمل السبانخ 00

تعليقات

  1. ياريت واجده لما ننزل مصر للتجربه

    ردحذف
  2. ياعمرو انا عملتها كتير 00 معقول ما دقتها عندنا 00 عينيه 00 ليك عندى اكلة سبانخ مع مكرونه 00 يعنى جيت فى جمل ياعم 00 انت تأمر

    ردحذف
  3. يا محاسن الصدف تعرفي ان امل هتعملنا سبانخ النهاردة بس ياريت تعملها بالطريقة بتاعتك شكلها كدة حلوة

    ردحذف
  4. بألف هنا وشفاء يامحمود 00 سلامى الى امل

    ردحذف

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

صفات برج الجاموس ( من الأبراج الصينية )